fbpx

Έχοντας επαναλαμβανόμενα ακούσει πως το νερό της υπηρεσίας είναι σούπερ αλκαλικό με < pH 8 ίσως έχετε ξεκινήσει να αναρωτιέστε τι είναι αυτό.

Για το αλκαλικό νερό και το πόσο υγιεινό είναι έχουν ειπωθεί πολλά. Μερικοί λένε ότι μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, στη ρύθμιση του επιπέδου pH του σώματός σας και στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Τι ακριβώς είναι το αλκαλικό νερό;

Το «αλκαλικό» στο αλκαλικό νερό αναφέρεται στο επίπεδο του pH. Το επίπεδο pH είναι ένας αριθμός που μετρά πόσο όξινη ή αλκαλική ουσία είναι σε κλίμακα από 0 έως 14. Για παράδειγμα, κάτι με pH 1 θα ήταν πολύ όξινο και κάτι με pH 13 θα ήταν πολύ αλκαλικό.

Το αλκαλικό νερό έχει υψηλότερο επίπεδο pH από το κανονικό πόσιμο νερό. Εξαιτίας αυτού, ορισμένοι υποστηρικτές του αλκαλικού νερού πιστεύουν ότι μπορεί να εξουδετερώσει το οξύ στο σώμα σας.

Το κανονικό πόσιμο νερό έχει γενικά ένα ουδέτερο pH 7. Το αλκαλικό νερό έχει συνήθως pH 8 ή 9.

Το pH μόνο δεν είναι αρκετό για να προσδώσει σημαντική αλκαλικότητα στο νερό.

Το αλκαλικό νερό πρέπει επίσης να περιέχει αλκαλικά μέταλλα και αρνητικό δυναμικό μείωσης της οξείδωσης (ORP). Το ORP είναι η ικανότητα του νερού να δρα ως προ- ή αντιοξειδωτικό. Όσο πιο αρνητική είναι η τιμή ORP, τόσο πιο αντιοξειδωτική είναι.

 

 

Λειτουργεί πραγματικά;

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, το κανονικό νερό είναι καλύτερο για τους περισσότερους ανθρώπους. Δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να επαληθεύουν πλήρως τους ισχυρισμούς των υποστηρικτών του αλκαλικού νερού.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές μελέτες που δείχνουν ότι το αλκαλικό νερό μπορεί να είναι χρήσιμο για ορισμένες συνθήκες.

Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2012, η ​​αξιόπιστη πηγή διαπίστωσε ότι η κατανάλωση φυσικού ανθρακούχου αλκαλικού αρτεσιανού πηγαδιού με pH 8,8 μπορεί να βοηθήσει στην απενεργοποίηση της πεψίνης, του κύριου ενζύμου που προκαλεί παλινδρόμηση οξέος.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση αλκαλικού ιονισμένου νερού μπορεί να έχει οφέλη για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη και υψηλή χοληστερόλη.

Μια πιο πρόσφατη μελέτη που περιελάμβανε 100 άτομα διαπίστωσε σημαντική διαφορά στο ιξώδες ολικού αίματος μετά την κατανάλωση νερού υψηλού pH σε σύγκριση με το κανονικό νερό μετά από μια επίπονη προπόνηση. Το ιξώδες είναι η άμεση μέτρηση του πόσο αποτελεσματικά ρέει το αίμα μέσω των αγγείων.

Εκείνοι που κατανάλωναν νερό υψηλού pΗ μείωσαν το ιξώδες κατά 6,3% σε σύγκριση με 3,36% με τυπικό καθαρό πόσιμο νερό. Αυτό σημαίνει ότι το αίμα ρέει πιο αποτελεσματικά με αλκαλικό νερό. Αυτό μπορεί να αυξήσει την παροχή οξυγόνου σε όλο το σώμα.

Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα πέρα ​​από αυτές τις μικρές μελέτες. Συγκεκριμένα, απαιτείται έρευνα για την απάντηση άλλων ισχυρισμών που υποστηρίζονται από αλκαλικό νερό.

Παρά την έλλειψη αποδεδειγμένης επιστημονικής έρευνας, οι υποστηρικτές του αλκαλικού νερού εξακολουθούν να πιστεύουν στα προτεινόμενα οφέλη για την υγεία του. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • αντιγηραντικές ιδιότητες (μέσω υγρών αντιοξειδωτικών που απορροφούν πιο γρήγορα στο ανθρώπινο σώμα)
  • ιδιότητες καθαρισμού του παχέος εντέρου
  • υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος
  • ενυδάτωση, υγεία του δέρματος και άλλες αποτοξινωτικές ιδιότητες
  • απώλεια βάρους
  • αντίσταση στον καρκίνο

Υποστηρίζουν επίσης ότι τα αναψυκτικά, τα οποία είναι διαβόητα όξινα, έχουν πολύ θετικά ORP που οδηγούν σε πολλά προβλήματα υγείας, ενώ τα κατάλληλα ιονισμένα και αλκαλιωμένα νερά έχουν πολύ αρνητικά ORP. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει ελαφρώς αρνητικό ORP.

Εσείς; Έχετε δοκιμάσει σούπερ αλκαλικό νερό;

Επωφεληθείτε από την τρέχουσα προσφορά μας και αποκτήστε το νερό του μέλλοντος εδώ.

 

πηγή healthline.com

Category
Tags

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *