fbpx

Μολυσμένο το πόσιμο νερό και σε αρκετές περιοχές της Αττικής, ύστερα από έρευνα του ΠΑΚΟΕ. Ποια τα μέτρα για τους πολίτες; Γιατί δεν υπάρχει κατάλληλη ενημέρωση;

Γράφει η: Βαρβάρα Δημοπούλου

Εν όψει καλοκαιριού οι Έλληνες πολίτες καταναλώνουν όλο και περισσότερο πόσιμο νερό, χωρίς καμία προειδοποίηση για τις περιοχές που ερευνήθηκαν και το νερό τους κρίθηκε… ακατάλληλο. Για ακόμη μία φορά υπουργείο, τοπικοί και αρμόδιοι φορείς μπέρδεψαν τους ρόλους τους, αναμένοντας ο ένας τον άλλον να προβεί στις απαραίτητες και υποχρεωτικές ανακοινώσεις.

Η παροχή στους πολίτες ασφαλούς νερού αποτελεί ίσως τη σηµαντικότερη υποχρέωση της πολιτείας. Παρόλα αυτά, αυξάνονται συνεχώς οι περιοχές με ακατάλληλο νερό, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση.

Ειδικότερα, στον Λουτρόπυργο, στο Μεγάλο Πεύκο, στην Κινέτα, και στην Κόρινθο το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης θεωρήθηκε κατάλληλο για χρήση, ενώ, στον Ασπρόπυργο, στους Αγίους Θεοδώρους, στο Σουσάκι, στα Ίσθμια και στο Λουτράκι εμφανίζονται κολοβακτηρίδια E. Coli, με τις τιμές να είναι υψηλότερες από τα επιτρεπτά όρια.

Το νερό µπορεί να µολυνθεί µε παθογόνα ή µε χηµικές ουσίες. Η ρύπανση προέρχεται είτε από φυσικά φαινόµενα είτε από ανθρώπινες δραστηριότητες και λάθη (π.χ. Βλάβες/ διαρροές στα δίκτυα ύδρευσης) και το αποτέλεσµα είναι συνήθως η πρόκληση επιδηµιών και σπανιότερα µεµονωµένων κρουσµάτων.

Τι µπορούµε να κάνουµε αν το νερό της βρύσης είναι ακατάλληλο; Είτε καταφεύγουµε σε εµφιαλωµένο νερό είτε σε φίλτρα νερού, ανάλογα και με το πρόβλημα που υπάρχει στο πόσιμο νερό της περιοχής.

πηγή: fmvoice.gr

 

Category
Tags

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *