fbpx

Έχετε αναρωτηθεί πόσο καθαρό είναι το νερό που καταναλώνουμε;

Μπορεί το νερό που πίνουμε να φαίνεται καθαρό με το μάτι ωστόσο υπάρχει περίπτωση να περιέχει χημικές ουσίες και άλλες ακαθαρσίες.

Το νερό που βγαίνει από τη βρύση στο σπίτι επεξεργάζεται με χημικά για διάφορους λόγους. Τα εργοστάσια επεξεργασίας νερού χρησιμοποιούν αυτές τις χημικές ουσίες για να κάνουν το νερό ασφαλές για κατανάλωση.

Πολλές από αυτές τις χημικές ουσίες καταπολεμούν τις βακτηριακές ανθίσεις και άλλες πιθανές ασθένειες. Άλλες προστίθενται για να διατηρούν το σύστημα νερού σε λειτουργία. Πάντα όμως, είναι καλό να γνωρίζουμε τι βάζουμε στο σώμα μας.

Παρακάτω, έχουμε συντάξει μια λίστα με τα πέντε πιο κοινά συστατικά στο νερό της βρύσης.

Απολυμαντικά
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρείτε ίχνη απολυμαντικών στην παροχή νερού σας. Αυτές είναι οι χημικές ουσίες που σκοτώνουν επιβλαβή βακτήρια και άλλους οργανισμούς.

Από αυτά τα απολυμαντικά, το χλώριο είναι μακράν το πιο κοινό.

Το χλώριο σκοτώνει πολλούς οργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες και ασθένειες. Με την προσθήκη χλωρίου στην παροχή νερού, υπάρχει μικρή πιθανότητα επικίνδυνων εστιών όπως η δυσεντερία.

ρυθμιστικά pH
Το επίπεδο pH ενός αντικειμένου σας λέει την οξύτητά του. Ένα pH επτά θεωρείται ουδέτερο και οτιδήποτε λιγότερο θεωρείται οξύ.

Τα εργοστάσια επεξεργασίας πρέπει να παρακολουθούν το pH μιας παροχής νερού για να διασφαλίζουν την υγεία των χρηστών του και να αποτρέπουν ζημιές στο σύστημα. Εξαιτίας αυτού, συχνά απαντώνται χημικά όπως το υδροχλώριο και το υδροξείδιο του νατρίου.

Φύκια
Τα φύκια μπορεί να είναι πρόβλημα για την παροχή νερού. Μια μεγάλη άνθιση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο σύστημα και να κάνει τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν.

Μέσω χημικών χαλκού και σιδήρου γίνεται προσπάθεια νέκρωσης των φυκιών προτού μετατραπούν σε μεγάλη άνθιση. Μετά την εξουδετέρωσή τους μπορεί να παραμείνουν υπολείμματα στο νερό και να βρεθούν στο νερό σας.

Αντιαφρικά
Ο αφρός μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στα συστήματα νερού. Μια ισχυρή μεμβράνη περιβάλλει τις φυσαλίδες αέρα και τις μετατρέπει σε σκληρούς αφρούς που μπορούν να μειώσουν τη συνολική χωρητικότητα και τη χρησιμότητα του συστήματος.

Για την καταπολέμηση του αφρού, προσθέτονται αντιαφριστικά από έλαια και διοξείδιο του πυριτίου, τα οποία εξουδετερώνουν τον αφρό και τον διαλύουν. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες προστιθέμενες χημικές ουσίες, αυτά είναι ακίνδυνα, εκτός εάν υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες.

Αναστολείς διάβρωσης
Η διάβρωση κατά μήκος των σωλήνων και του εξοπλισμού μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στο σύστημα νερού, με αποτέλεσμα τις διαρροές.

Οι εταιρείες μπορούν να προσθέσουν χημικές ουσίες που σταματούν τη διάβρωση καθώς και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα που υπάρχουν ήδη. Οι αναστολείς απορροφούνται και δρουν ως προστατευτική ασπίδα έναντι εναποθέσεων μετάλλων και σκουριάς.

Άλλα συστατικά σε νερό βρύσης
Αυτά είναι πέντε από τα πιο κοινά συστατικά στο νερό της βρύσης. Εάν έχετε δοκιμάσει το νερό σας, μπορεί επίσης να βρείτε ίχνη νιτρικών, αμμωνίας, φθορίου. Και πάλι, αυτές οι χημικές ουσίες είναι σημαντικές για την ασφάλεια της παροχής νερού και δεν είναι επιβλαβείς σε μικρές ποσότητες.

 

Η υγεία ξεκινάει εκ των έσω.

Για να είστε σίγουροι για το νερό που πίνετε, αποκτήστε καθαρό, φρέσκο νερό από τη βρύση σας.

 

 

 

πηγή: analyticaltechnology.com

Category
Tags

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *